Parterapi Arbeidsglede Anne Gerd Samuelsen

Parveiledning

Parveiledning kan hjelpe par til å finne tilbake til samholdet, og til å kunne oppleve å ha en større glede av forholdet. 

Veiledningen gir verktøy til bl.a å forbedre kommunikasjonen. Målet er at man kan forebygge unødvendige konflikter som kan skade forholdet. En forutsetning er å være tilstede slik at «sortert kommunikasjon» er mulig. På denne måten kan en bidra til å løse utfordringene på en mer hensiktsmessig måte.

Parveiledning kan være konstruktivt når man ikke vet om man vil fortsette sammen eller gå fra hverandre. Det kan være mange spørsmål som dukker opp: 

  • Evner vi begge å vise den andre «den beste utgaven» av oss selv? Hva kan jeg selv gjøre mer eller mindre av? Hva kan den andre i forholdet bidra med for å få det til?    

  • Klarer jeg å være «en god nok» forelder?

  • Hvordan skal vi kunne gå videre og være gode foreldre sammen?

  • Opplever jeg at jeg nærmest «mister meg selv» i dette forholdet?

  • Opplever jeg at denne situasjonen går utover helsen min?  

Mange opplever at kommunikasjonen og samspillet med den andre forelderen blir vanskelig etter et samlivsbrudd. Den enkelte kan oppleve å være i et følelsesmessig kaos og blir lett «fanget av» sine egne tanker, følelser og reaksjoner. Det er viktig at disse bearbeides, slik at den enkelte får et handlingsrom i forhold til de valg som skal fattes.

Parveiledning er ofte en viktig investering både for store og små i en familie.

Ta kontakt hvis dette kan være interessant for deg å ta en uforpliktende samtale om.